In deze aflevering spreek ik met Julie Van den Driesschen. Julie is sinds haar kindertijd gepassioneerd door bakken en won in 2018 de tv-wedstrijd Bake-Off Vlaanderen.

Na Bake-Off kwamen er heel wat opportuniteiten op haar pad. Ze werd tv-gezicht bij Njam, ze schreef haar eigen bakboek en werd ambassadrice van een modemerk.

Op haar Instagram account @Fairytalebaking krijg je een kijkje in haar leven en zie je uiteraard ook regelmatig een overheerlijk taartje passeren.

Hoe kiest ze tussen de voorstellen om samen te werken? Wat deelt ze op sociale media en wat houdt ze liever voor zichzelf?

Foto’s van Julie door Bas Bogaerts

We hebben het in de podcast over boter, bloem en eieren, maar natuurlijk ook over sociale media en over alle onzekerheid die daar soms mee gepaard gaat.

Ik denk eigenlijk niet dat er een handleiding bestaat voor Instagram. Het is bij mij gewoon uitproberen en zien wat er werkt.

Julie Van den Driesschen

Julie heeft het ook over doelen stellen, dromen uitspreken én dromen laten uitkomen. Ze geeft deze podcast ook een primeur, want haar vaste job als communicatiemedewerkster in het onderwijs ruimt binnenkort plaats voor een nieuw bakavontuur.

Luister hier naar de podcast

Haar sociale media inspiratie haalt ze bij…

Foodfotografen en buitenlandse bakkers als Twocupsflour (Amerika) ; The Kitchen Mc Cabe (Amerika), The Polka Dotter (Australië) en The sweet and simple kitchen (Canada)
Favoriete hashtag voor inspiratie: #thebakefeed

Julie volgt ook talent van dichterbij huis als @missfoodwise (Regula Ysewijn) @steffivertriest en @sofiedumontchef.

Het boek dat haar inspireerde is…

Moeilijk te kiezen uit een hele bibliotheek aan bakboeken. Dit zijn haar favorieten Nigella Lawson ‘How to be a domestic goddess’Paul Hollywood en Regula Ysewijn Pride & Pudding & Brits Bakboek

Daarnaast haalde ze onlangs ook inspiratie uit een boek rond zelfontwikkeling: “Je kunt je leven helen” van Louise Hay.

Je kan Julie Van den Driesschen volgen via

Kijk ook zeker even naar haar programma op Njam “Eigen Cake”
en het bakboek “Dubbel Zo Lekker” dat ze uitbracht met mede-bake-off kandidate Denise Kuppens.

Bakken is eigenlijk ook therapie

Julie Van den Driesschen
Denise Kuppens, Wim Opbrouck en Julie Van den Driesschen bij de boekvoorstelling van “Dubbel zo lekker”. Foto van Laure Van Hoyweghen.

Bedankt voor het gesprek, Julie!

Wat vond je van deze aflevering?

Laat hieronder een reactie achter of schrijf een review op Apple Podcasts, op die manier vinden nog meer mensen deze podcast terug.

Dankjewel!

Categorieën: Seizoen 1

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *